Vakít a fényszóró, mit tehetek?

Ilyenkor ősszel rendkívül sok ügyfél azért érkezik hozzánk, mert vakítja a szembejövő autók fényszórója.

A vakítás oka többféle lehet, lássuk őket:

  • A szembejövő autó fényszórója rosszul van beállítva. Ezzel nem tudunk semmit sem kezdeni, hiszen neki kéne elmenni egy szakszervizbe, és beállíttatni a fényszórókat. Ezt egyébként javasoljuk mindenkinek ilyenkor ősszel.
  • A szembejövő autó csomagtartója meg van terhelve, ezért a fényszóró magasra világít. Ezzel sem tudunk mit kezdeni, mindenki ügyeljen a fényszórómagasság beállítására.
  • A szemüveglencsénk nem rendelkezik tükröződésmentes felületkezeléssel. Mivel az imént elárultam mi az ami hiányzik, ezért a megoldási javaslat az, hogy egy szuper Crizal felületkezeléssel ellátott lencsét kell vásárolni. Ezek a rétegek rendelkeznek a legjobb tükröződésmentesítéssel, közel 100%-os a fényáteresztésük, így nem fog csillogni semmi a lencse felületén.
  • Megfelelő korrekció hiánya. Ha az Ön szemüvegének korrekciós értéke eltér attól, amire Önnek szüksége van, akkor bizony ez a kellemetlen érzés jelentkezni fog. Ilyenkor nem a retinára összpontosul a fény, hanem elé vagy mögé. Ekkor a szemlencse nem képes a retinára vetíteni megfelelően a fényt, a tárgyak képét, és homályosan fog látni. Azonban ha egy erős fényforrást kellene összpontosítani a retinára, a fény zavaró lesz, és úgy érzi a szembejövő autó fényszórója vakít. Tehát: térjen be hozzánk szemvizsgálatra, és készíttesse el az új szemüvegét Crizal felületkezeléssel. Így nem fogja vakítani a fényszóró.

fenyszoro

crizal_video

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s