A multifokális lencsékről bővebben

Többször írtunk már különböző akcióinkról, amelyek terméke a multifokális lencse. De mit is jelent ez tulajdonképpen?

 

40 éves kor táján (kinek korábban, kinek később) kezd a szemlencse veszíteni a rugalmasságából. Ez azt jelenti, hogy egyre kevésbé vagyunk képesek alkalmazkodni a közelre tekintéskor, így egyre homályosabban látunk. Ahhoz, hogy ez a homályos állapot ne történjen meg, elkezdjük a kezünkben lévő olvasnivalót egyre távolabb tartani. Ahogy telnek a hetek, a páciens úgy érzi egyre hosszabb karra van szüksége.

évi hirdetés

 

A küzdelem az apró betűkkel szinte mindennapos, és általában akkor jutnak el az ügyfelek egy szemvizsgálatra, amikor már a mindennapi munkát gátolja a látásélesség hiánya.

Ezen az állapoton 3 féle módon tudunk változtatni:

  • egy hagyományos olvasólencsével
  • egy bifokális lencsével
  • egy multifokális lencsével

Nézzük a lehetőségeket:

Az olvasószemüveg esetén nagy problémát okoz, hogy csak egy távolságra lesz használható a szemüvegünk. Ez az olvasótávolság. Ez kb 40 cm szokott lenni, de egyéntől függ. Ezt a szemüveget nap mint nap 30-40 alkalommal is feltehetjük, levehetjük ami mozdulatsor a keret idő előtti elhasználódását fogja okozniolvaso

 

A bifokális lencsék esetén a lencse aljára ragasztanak egy erősebb lencsét, így olvasáshoz remek megoldás….volt, 1960-as évekig. Ekkor jelent meg az első Varilux multifokális lencse. Tehát ez a ragasztott olvasólencse segít minket az olvasásban, azonban munkatávolságra (karnyújtástól 1,5 méterig) már nem lesz alkalmas. Se a számítógéphez, se a konyhapulthoz, se egyéb távolságra.

age_rf_photo_of_bifocal_lens

 

A multifokális lencsék alkalmasak arra, hogy egész nap viseljük, és minden távolságra megfelelően tiszta képet adjanak.

A lencsék minősége határozza meg az árat, és a könnyű használatot. Egy közepes kategóriájú lencsével már egészen jól elboldogul a viselője, az alacsonyabb kategóriát csak akkor javasoljuk, ha tényleg nem tudja valaki megfizetni a magasabb minőséget, de szeretne képugrás mentes szemüveget.

varilux-s-series-standard

Az Otthon Optika a Varilux lencsékkel dolgozik, ezek a lencsék a világ leginnovatívabb szemüveglencse gyártójának, az Essilornak a termékei. Nem véletlen a választás: 1959-ben fejlesztette ki az Essilor az első Varilux lencsét, és mind a mai napig a legmagasabb minőséget kínálja a multifokális lencsék terén. A többi gyártó termékei több kompromisszumot igényelnek, és előfordulhat nehezebb megszokási időszak.

Multifokális lencséink most 40% kedvezménnyel kaphatóak 2016. 11. 31-ig.

Kérjük kövesse blogunkat, mert a következő bejegyzésben részletesebben írunk termékeinkről.

 

Hozzászólás