Szemüveg balesetek az ünnepek alatt

Talán a karácsonyi-újévi időszak az év leghosszabb szünete, amikor rengeteg esemény történik. Előfordulhat, hogy a szemüvegek/kontaktlencsék is megsínylik ezeket a napokat.

Lássuk hát mi történhet, és hogyan tudunk segíteni?

Kiesik a csavar a keretből: ez az egyik legáltalánosabb probléma szemüvegkeretek esetén. A csavart könnyedén tudjuk pótolni, van megfelelő méret az üzletben.

Megelőzés: ma még látogassanak meg az üzletben, meghúzom a csavarokat, beállítom a szemüveget.cropped-lensdesign_series.jpg

Vendégség közben ráülnek a szemüvegre: ez egy sajnálatos esemény. Ilyenkor vigyázni kell, mert ha hajszálrepedés keletkezett a szemüvegkereten, akkor akár véglegesen el is törhet a keret.

Megelőzés: ha Ön multifokális lencsét visel, jó eséllyel ez nem történik meg, mivel állandóan a fején lesz a szemüveg. De ha sima olvasót visel, akkor rendkívül nagy az esélye. Ilyenkor ajánlott a kemény tok használata, vagy pedig olyan helyre tegyük a szemüveget, ahova nem ül le senki.

Group of senior friends with eyeglasses using digital tablet

 

Sütöttünk a vendégeknek süteményeket, mi baj történhet?

A sütők átlagosan 200 celsius fokos levegőt ontanak ki magukról, főleg abban a pillanatban, amikor kinyitjuk a sütő ajtaját. Ez a hőmérséklet sajnos képes arra, hogy a szemüveglencse felületkezelését véglegesen tönkretegye. Ez a fajta sérülés ráadásul rendkívül jellemző, és nem is garanciális.

Megelőzés: Amikor kinyitjuk az ajtót, álljunk félre, majd 2 másodperc elteltével tudjuk nézni a süteményt, és nem megy tönkre a szemüveglencsénk.

 

7d42af_9c097c1e05bd4006b0c6517bc075e753.jpg_srz_980_3180_85_22_0.50_1.20_0 (1)

A kontaktlencse szúr, a szem erezett: előfordulhat, hogy valami a lencse alá ment, vagy régóta viseli a lencsét. A lencsék kevesebb vizet tudnak megkötni, ha túlhordják őket, és több baktérium is képes megtelepedni a felületükön. Ezért rendkívül fontos, hogy a viselési időt napra pontosan tartsák be!

Kérjük látogasson meg minket még karácsony előtt, ha kontaktlencsére, vagy ápolószerre van szüksége.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s