A kék fény, ami nem a pénztárcára veszélyes

Kezdetben csak arról szóltak a reklámok, hogy a szemüveglencsék karcmentesített felületkezeléssel vannak ellátva. Aztán később megjelentek a tükröződésmentesített lencsék, ezt követték az egyéb felületkezelések, és a tökéletes UV védelem. Mi a mai szemüveglencsék védelmi képessége?

Ma a legnagyobb hatásfokú felületkezelés egyszerre véd a a káros ibolya-kék fény ellen, az UV fény ellen, tükröződésmentesített, és védi a lencsét a karcok ellen. Amennyiben fényre sötétedő kivitel, akkor az erős fények ellen is véd.

Mi mit jelent?

A karcok elleni védelem egyértelmű, nem is a szemünket óvja a fizikai sérülésektől, hanem a lencse felületét. Léteznek úgynevezett többszörösen karcálló felületkezelések, itt azonban egy erős vagy rugalmas keménylakk bevonatról beszélünk.

nevtelen-1

A tükröződésmentesítés szemünk kényelmét szolgálja. Minél kevesebb a tükröződés, annál több információ jut el a szembe, és annál élesebbnek tűnik a látott kép. Érdemes a legjobb tükröződésmentesítést választani, hiszen ezek a felületkezelések ma már nem a legmagasabb árú termékek. A legjobb áron elérhető, és egyben leghatékonyabb tükröződésmentesítés az Essilor Crizal Easy felületkezelése, ahogy régen a reklámban mondták: mindent tud, amit a nagyok. Ez részben igaz, hiszen mindenből csak egy keveset, viszont a tükröződésmentesítő képessége valóban egyenértékű a magasabb árfekvésű márkatársakhoz képest.

artlife1

Az UV fényről tudjuk, hogy nagyon veszélyes. Ha csak egyszerűen a bőrünkre gondolunk, emlékszünk hogyan égtünk le a nyáron a Balatonnál, vagy a tengerparton, és a kellemetlen élményt el sem merjük képzelni szemünkkel kapcsolatban.

Tény #1: szemünk körül a bőrünk vékony, és érzékeny, ezért védelemre van szüksége.

Tény #2: a szemünket ért UV sugárzás rövidtávon is fájó élményt adhat, gondoljunk csak a hóvakságnak nevezett elváltozásra, amely nem csak havas környezetben sújthat minket.

Tény #3: a szemüveglencse hátsó oldaláról rendkívül nagy mennyiségű UV fény tükröződhet vissza a szemünkbe, és annak környékére.

Tény #4: a bőrdaganatok gyakran a szemben (!) vagy annak környékén jelennek meg

Ajánljuk a Crizal Easy felületkezelést, a hatékony tükröződésmentesítés mellett teljeskörű UV védelmet nyújt szemünknek. 2017. február végéig 30% kedvezménnyel kapható! Jelentkezzen be szemvizsgálatunkra!

3f033ac

A káros kék fény…ez az ellenség viszonylag új. Nemrég sikerült azonosítani egy igen lényeges problémát. Az LCD és LED kijelzőkből érkező kék fény szemünk ideghártyájára nézve káros, és hosszútávon felelős lehet a kialakult makuladegenerációért. Ez a betegség azért veszélyes, mert az éles látás helyét roncsolja, és jelenleg nincs használható gyógymód ellene.

Az egyik legjobb védekezés a kék fény ellen, az Essilor Crizal Prevencia felületkezelés. Ez a réteg lilás tükröződésű, ami elsőre meghökkentő, azonban ez a legjobb bizonyíték a védelemre: ami tükröződik, az nem jut át. Azaz nem engedi át az ibolya-kék fényt.

eyezen-female-v021-300f

Essilor Eyezen lencséink 2017. február végéig 30% kedvezménnyel kaphatóak csakúgy, mint egyes multifokális lencsék ajándék számítógépes védelemmel: Essilor Crizal Prevencia felületkezeléssel.

Jelentkezzen be szemvizsgálatunkra, és személyre szabottan ajánlunk Önnek szemüveglencsét a tökéletes védelem érdekében.

Hírdetés

Egy gondolat “A kék fény, ami nem a pénztárcára veszélyes” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s