Miért ír ötöst a gyerek, és más gyerek miért nem?

Minden szülő álma, hogy gyermeke sikeres legyen, okos legyen, és soha semmi gondja ne legyen az életben. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezek a pozitívumok bekövetkezzenek, akár erőn felül is. A siker alapját az iskolában (értékesen) töltött idő adhatja, hiszen minél sikeresebb valaki, annál sikeresebb lesz élete további szakaszaiban. Mi, mint szülők mit tehetünk?

Gyermekünk az iskolában sok új ismeretre tesz szert, új anyagokat tanul, új készségeket fejleszt, sok újdonsággal szembesül. Legyen szó akár elsős, akár nyolcadikos gyerekről. Ilyenkor a tanulási folyamat egyik pillére az agyunk, amely dekódolja a látottakat, és kiadja a parancsot a különböző végtagoknak, hogy hajtsák végre az utasításokat.

50369631_m

Igen ám, de mi történik akkor, ha rossz információt kap? Összezavarodik, hibás utasítást ad. Ahogy fentebb írtuk, a látottak alapján adja ki a parancsot. Azaz kulcsfontosságú a látás a tanulási folyamatban, hiszen ha valamit rosszul lát, életlenül, vagy nem lát (!), akkor rossz parancsot fog kiadni. Ettől mehet rosszabbul a foci, gyengébben az olvasás, kacskán az írás.

Placeholder Image

Ha gyermekünk nem lát jól, amellett, hogy hibázik, még bizonytalanná is válik. A bizonytalan gyerek pedig önmagát is kirekesztheti a társaságból, így a szociális fejlődésében is gátolja a rossz látás.

Mennyit ér meg egy szülőnek, hogy gyermeke mind a tanulmányok, mind a beilleszkedés terén jól teljesítsen? Körülbelül mindent!

Ezért kell szem előtt tartani gyermekünk látását, hiszen így biztosítjuk útját a saját sikerei felé.

vissza a suliba

Tekintse meg iskolakezdési akciónkat az alábbi oldalon.

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s