Felületkezelések

Minden szemüveglencse egy védőréteggel van ellátva. A rétegek több funkciót töltenek be, egyrészt védik a lencse anyagát, másrészt pedig szemünket. Az új generációs kombinált rétegek védik szemünket és környékét az UV okozta sérülések ellen, illetve a káros kék fény ellen.

A rétegek ezen felül további funkciókkal rendelkeznek:

  • Könnyen tisztíthatóvá teszik a lencsét
  • Páramentessé teszik a lencsét

A két funkció sajnos kizárja egymás, a könnyen tisztítható felületkezelés párásodik, a páramentes viszont nehezebben tisztítható. Így mindenkinek el kell dönteni melyik a fontosabb.

Tapasztalataink szerint akik “mínuszos” lencsét viselnek, jobban szeretik a páramentes kivitelt, hiszen ha belépnek valahová, nem fogja zavarni őket a párásodás, és élesen látnak. Ezzel szemben a “pluszos” lencsét viselők ilyenkor ha pár percre leveszik a szemüveget, könnyebben tudnak tájékozódni.

Az Essilor élen jár a felületkezelések fejlesztésében, így örömmel kínáljuk Önöknek a Crizal termékcsalád lencséit.

Az Optifog lencsék nem engedik bepárásodni a lencsét, ha megfelelően kezeljük, emellett teljeskörű UV védelmet garantálnak.

A Prevencia lencsék védik szemünket, és még a retinát is a káros ibolya-kék fénytől, és az UV fénytől.

 

A Crizal Forte UV lencsék pedig erős keménylakk bevonattal védik a szemüveglencsét a fizikai hatásoktól, miközben teljeskörű UV védelmet is biztosítanak.

 

Hírdetés