Szemüveglencsék

Egy szemüveg elkészülése rendkívül sok munkát igényel. A szemüveggel történő látás mindig egy komplex rendszernek tekinthető. A szemvizsgálat előzi meg a lencse kiválasztását, sőt néha még a keret kiválasztását is megelőzheti. Hiszen ha valakinek erős korrekcióra van szüksége, fontos tudni a lencse fizikai adatait, mert ehhez választjuk a keretet.

https://i0.wp.com/www.varilux.pl/upload/2016/02/poznaj-varilux-sub.jpg

A szemüveglencséket aszerint választjuk ki, hogy hová szeretne látni a viselő? Fiatal páciensek esetén tulajdonképpen mindenhová szükség van szemüvegre, függetlenül attól “mínuszos” vagy “pluszos” lencsét visel az illető?

További fontos pont, hogy mennyi idős az, aki szemüveget szeretne?

40 éves kor felett szemlencsénk elveszíti rugalmasságát, és egyre inkább úgy érezzük: hosszabb karra van szükségünk, hogy az olvasnivalót élesen láthassuk. Ez egy természetes folyamat, amelynek segítésére fejlesztették ki a többfókuszú szemüveglencséket. Ennek egy típusa a ma már korszerűtlennek számító bifokális lencse, amelyet nem szívesen ajánlunk már, hiszen van jobb megoldás is.

évi hirdetés.jpg

A másik kedvelt típus a multifokális lencse, amely közelre is (olvasáshoz) és távolra is (5 méternél messzebb) éles képet ad. Emellett pedig munkatávolságra is, azaz számítógép monitorjához, vagy konyhapulthoz, vagy íróasztal távolságra.

Az egész titka a fejtartás, illetve a használat megtanulása. Ha valaki új lencseviselő, szükség van egy-két hét időtartamra, hogy könnyen tudjon alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz.

A könnyű megszokás miatt olyan terméket javaslunk, amelynek használatát könnyen, bárki elsajátíthatja, ezért javasoljuk az Essilor cég által gyártott Varilux lencséket.

A Varilux lencsék széles spektrumban elérhetőek, létezik igazán kedvező árú is, azonban itt a hasznos rész keskenyebb, illetve létezik olyan, amely használatakor szinte nem is érzékelünk széli “torzítást”.

 

A multifokális lencsék új fejlesztése a munkaszemüveg lencse. Ezek ugyanúgy multifokális kivitelűek, azonban a hasznos terület elrendezése egészen másként néz ki, előtérbe helyezték a munkatávolsági rész szélességét, mivel a felhasználó oda használja a legtöbbet egy munkanap folyamán. Ezért a távoli rész keskenyebb, de kellő szélességű olvasó területet kapunk. Sőt a legújabb fejlesztésekkor hangsúlyt kaptak a mobiltelefonok, hiszen azokat közelebb tartjuk, mint a klasszikus olvasnivalót.

https://i0.wp.com/lajmi.net/wp-content/uploads/2016/03/Eyestrain-Computer-Woman.jpg

Ha valakinek erős dioptriára van szüksége, a vékonyított lencséket javasoljuk. Azonban előfordulhat, hogy valakinek akkor is a vékonyított lencsét kínálják, ha arra valójában nincs is szüksége. Ma már lehetőség van arra, hogy megmondjuk milyen vastag lesz a lencse, illetve milyen vékonyítási lehetőségek milyen eredményt adnak. Ne hagyja, hogy feleslegesen fizessen többet a lencséért. Mi szakértő módon ajánlunk lencsét!

https://i0.wp.com/manneroptika.hu/uj/wp-content/uploads/2015/09/vekonyitott_lencsek_manner_optika.jpg

Fényre sötétedő lencsének nevezzük azt a felületkezelést, amely az UV fény hatására a színét változtatja. Az ilyen lencse napsütésben napszemüveg sötétségű is lehet, beltérben pedig majdnem teljesen világos. 3 féle színben kapható: barna, szürke és zöld színben. Teljes körű UV védelmet biztosít

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c2/4b/6a/c24b6a91a9960256abb381da99241c34.jpg

Hírdetés