Milyen szemüvegben vezessek autót?

A nyár klasszikusan az ide-oda menésről szól, sokat utazunk, megyünk a Balatonra, Horvátországba, vagy fesztiválokra. Természetes, hogy ilyenkor többet süt a nap, és ennek velejárója lehet a hunyorgás is. Mit tehetünk?

Leginkább azt tehetjük, hogy választunk valamilyen védelmet a szemünknek. Ez lehet fényre sötétedő lencsés szemüveg, vagy színezett szemüveg, esetleg polarizált napszemüveg.

kollazs

A legjobb megoldás a polarizált napszemüveg. Ez azért a legjobb megoldás, mivel a polarizált lencse csökkenti a csillogásokat, emiatt pedig biztonságosabb lesz az autóvezetés. De hogyan működik? Úgy kell elképzelni, mintha egy fésűn néznénk keresztül. A fésű csak a fogai között engedi át a fényt, ugyanígy tesz a polarizált lencse is: a láthatatlan fésűfogak között engedi át a fényt, és így a vízszintes síkban rezgő fényeket blokkolja. Azaz pont azokat, amelyeket úgy ismerünk: csillogás. Nagyon hasznos ez a napszemüveg típus, ha vizes az aszfalt, alkalomadtán havas a táj (szerencsére ez most nem valószínű). Plusz előnye, hogy a színeket is sokkal szebbnek látjuk 🙂

Polarizált lencsés napszemüveget az Otthon Optikában tudják megvásárolni, kapható Ray-Ban és Invu márkájú is. A Ray-Ban-t talán nem kell bemutatni, közismert típusa az Aviator, amelynek több színe is kapható nálunk.

Az INVU egy svájci cég, akik korábban a Polaroid szemüvegeket tervezték-gyártották. Most úgy döntöttek új alapokra helyezik a tapasztalatukat, és új vállalkozást indított a csapat. Nagyon innovatív, új formák kerülnek ki a kezeik közül, és mindben tökéletes polarizált lencse található.

A jó hír, hogy ezeket a szemüvegeket dioptriás kivitelben is választhatjuk. Ha Önnek multifokális lencsére van szüksége, vagy csak sima távoli szemüvegre, a lencse nem akadály, polarizált kivitelben az Essilor gyárt egyedül egyedi színeket, átmenetes színezéseket. Ezeket a lencséket gond nélkül elhelyezhetjük új keretében.

Ha Ön nem szereti a polarizált lencséket (ilyen is létezik), akkor a színezett lencsét javasoljuk. Számtalan szín közül választhatunk, akár a színezett lencse+tükrösítés is elérhető kínálatunkban.

Autóvezetéshez népszerű szokott lenni a fényre sötétedő szemüveglencse, és ennek is az XTRactive változata. Ez az egyetlen fényre sötétedő lencse, amely beltérben világos, autóban 50% sötétségű, szabadtéren pedig 80%-ig besötétedik. Kényelmes használatot tesz lehetővé, akár hivatásos gépkocsivezető, akár alkalmanként vezet autót. A lencse sötétedését szinte észre sem veszi, azonban a fényt alaposan szűri.

Az XTRactive lencsék multifokális kivitelben is kaphatóak, így tökéletes társa lehet a mindennapokban.

essilor-20170529-transitions-akcio-fb-1200-x-900

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s